Citizenship

SÅG PÅ EN VÄLLDIGT FIN PJÄS IDAG MED ETIK & LIVSFRÅGOR IDAG OM UNG SEXUALITET. MYCKET BRA PJÄS OCH MYCKET BRA SKÅDESPELER,SÅNG OCH DANS. JAG GILLADE DEN, DEN VAR INTE SOM NÅGON ANNAN, FAST DET ÄR JU INGEN PJÄS. tAG MED MIG HELA PAPPRET MED ALLA SOM GJORT PJÄSEN OCH HELA MANUSET SOM JAG SATT OCH LÄSTE PÅ BUSSEN HEM SEN. jAG GILLADE MANUSET. PJÄSEN ÄR EGENTLIGEN ENGELSK FRÅN BÖRJAN MEN NU HAR DRAMATEN GJORT EN SVENSK TOLKNING PÅ DEN, SKULLE VARA KUL ATT SE ORGINALET.

Citizenship
  • av Mark Ravenhill

De är unga. Gör hål i varandras öron. Drömmer om kärlek. Mobbar bögar. Drömmer om killar. Röker gräs. Blir med barn. Allt är kaos, och sakta försöker de hitta en väg ut. Men hur ska man hitta rätt i en omgivning där alla är lika vilsna?

 

En ärlig och fantasifull historia om ungdomars jakt på sexuell identitet, självkänsla och kärlek. Här berättad med mycket inslag av sång och dans.

 

Pjäsen är en enaktare skriven på uppdrag av National Theatre. Den uppmärksammade författaren Mark Ravenhill slog igenom på allvar med pjäsen Shopping and fucking 1996.

 

 

I rollerna Philip Hughes, Emma Mehonic, Ruben Lopez,
 Jon Karlsson, Daniel Nyström, Davood Tafvizian
Regi Annika Silkeberg

 

Scenografi Micha Karlewski
Kostym Helena Sjöstedt
Ljus Jenny André
Musik och animation Fredrik Arsæus Nauckhoff
Peruk och mask Annika Öhlund

 

Unga Dramaten/Elverket

Speltid: 1 timme och 20 minuter, ingen paus

 

Rekommenderas från 15 år

 

Musik i föreställningen

 

Låtar till koreografierna: Black Rebel Motorcycle Club - "Spread your love", The Knife - "Silent shout", Black Strobe - "I'm a man" (original av Bo Diddley), Air - "Alpha Beta Gaga", Coil - "Tainted love" (original av Ed Cobb), DAF/DOS - "Asi soy yo"

 

Sjungs av ensemblen: Radiohead - "Creep", Eurythmics - "I need you", Glen Hansard & Markéta Irglová - "Falling slowly", Pete Shelley - "Homosapien"

 

”snabbt och fräckt med rock i högtalarna och ett häftigt dansande långt utanför scenen” DN

"Fint porträtt av sårbar ung man" SvD

"Vilset kärlekssökande i en värld utan vuxna" SvD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0